Print this page
utorak, 30 jun 2020 12:56

Administrativni odbor održao 89. sjednicu

Utvrđen Predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 26. saziva, na danas održanoj 89. sjednici, utvrdio je Predlog odluke o obrazovanju Odbora za praćenje primjene Zakona o izboru odbornika i poslanika u dijelu koji se odnosi na medije i Skupštini Crne Gore predložio da imenuje:

- Miloša Nikolića, za predsjednika;

- Gencija Nimanbegu, za zamjenika predsjednika;

- Nadu Drobnjak, za članicu;

- Predraga Sekulića, za člana i

- Borisa Mugošu, za člana.

Na osnovu Obavještenja Generalnog sekretara Skupštine Crne Gore od 11. marta 2020. godine, ovlašćenja iz člana 56a stav 3 Poslovnika i Odluke o određivanju kriterijuma za utvrđivanje opravdanog odsustva poslanika sa sjednice Skupštine, Administrativni odbor je donio odluke o umanjenju mjesečne zarade u visini od 40% na ime poslanika Dritana Abazovića, Alekse Bečića, Zdenke Popović, Borisa Bogdanovića, Moma Koprivice, Danila Šaranovića, Vladimira Čađenovića, Dženana Kolića i Valentine Minić, zbog neopravdanog odsustva sa Prve sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja Skupštine Crne Gore u 2020. godini, dana 4. marta 2020. godine.