Monday, 27 May 2019 13:15

Skupštinu posjetili polaznici JPU "Vukosava Ivanović Mašanović" iz Bara

Posjeta je realizovana u okviru programa Otvoreni parlament

Skupštinu Crne Gore danas su posjetili polaznici vaspitnih jedinica “Mala sirena” iz Sutomora i “Mali princ” iz Žukotrlice, Javne predškolske ustanove "Vukosava Ivanović Mašanović“.

Posjeta je realizovana u okviru programa Otvoreni parlament koji Skupština Crne Gore sprovodi u cilju približavanja i prezentovanja rada parlamenta, kao i unaprjeđenja transparentnosti, otvorenosti i saradnje sa građanima.

Djeca su kroz posjetu imala priliku da obiđu Plenarnu salu, kao i salone u kojima se odvija parlamentarna aktivnost i da se upoznaju sa značajem i radom crnogorskog parlamenta, na način prilagođen njihovom uzrastu.

Posjeta će doprinijeti realizaciji teme „Moja država”, koja je dio aktivnosti međunarodnog projekta „Say hello to the world“, u kojem JPU "Vukosava Ivanović Mašanović" iz Bara učestvuje u partnerstvu sa vrtićima Woclawek iz Poljske i Malešnica iz Zagreba.

Kroz projekat djeca predškolskog uzrasta uče o različitostima jezika i kulture drugih naroda, ali i promovišu svoju kulturu, običaje, znamenitosti i vrijednosti svog podneblja. Program sadrži pet tema: „Ja“, „Moja porodica“, „Moj vrtić“, “Moj grad“ i „Moja država”. Nakon obrade teme, slijedi njeno predstavljanje putem video mreže djeci vrtića s kojim se sarađuje. Cilj projekta je da se kroz različite aktivnosti djeca motivišu da budu tolerantnija, bez predrasuda i stereotipa, da uvažavaju i poštuju drugačije od sebe, ali i promocija multietičnosti i multikulturalnosti.