Tuesday, 20 November 2018 14:51

Čestitka za Dan opštine Kotor

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je Dan opštine Kotor - 21. novembar građanima i lokalnom rukovodstvu:

„Drevni grad čije je  arhitektonsko i duhovno nasljeđe dio svjetske baštine, Crnoj Gori je donosio i donosi međunarodni ugled i poštovanje, koje obavezuje sve generacije Kotorana da se svoj grad mora pažljivo čuvati i njegovati, ali i razvijati u skladu sa novim vremenima i zahtjevima, na radost turista, ali i u korist svih građana Kotora. Sublimacija državnih i lokalnih interesa, investiranje u privatni i društveni sektor, zaštita bogate istorijske i kulturne baštine, kao i izgradnja i unaprjeđenje nove turističke i privredne infrastrukture - put je koji vodi ka boljem životu i kvalitetnom standardu kako građana, tako i čitave zajednice.

Kotor je doživio i preživio mnoga teška vremena, sačuvao svoj izgled i ugled prijestonice najljepšeg mediteranskog fjorda, pa sam uvjeren da su početak XXI vijeka i naredne decenije vrijeme koje će Kotor i Kotorani umjeti i znati da iskoriste i svoj grad učine sigurnim i bogatim mjestom za život i egzistenciju.

U to ime Vam čestitam Dan opštine Kotor – 21. novembar.“