Monday, 15 April 2019 19:22

Predsjednik Skupštine primio predsjednika Odbora za vanjsku politiku parlamenta Mađarske

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sastao se danas i sa predsjednikom Odbora za vanjsku politiku Narodne skupštine Mađarske Žoltom Nemetom. Konstatovani su odlični bilateralni odnosi dvije države, koje imaju redovan politički dijalog na najvišem nivou, a ekonomska saradnja takođe bilježi tendenciju rasta.

Predsjednik Brajović je istakao važnost podrške koju Mađarska i zemlje Višegradske grupe pružaju procesu proširenja i evropskom putu Crne Gore, posebno u trenutku kada određene države članice Evropske unije prioritet daju unutrašnjim reformama  Unije.

Poslanik Nemet je istakao da Crna Gora dobar pokazatelj za sve zemlje Zapadnog Balkana i pohvalio njenu dobrosusjedsku politiku  i stalnu inicijativnost u regionalnoj saradnji.

Vezano za jačanje parlamentarne saradnje, sagovornici su akcentovali značaj predstojeće posjete predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića Mađarskoj, kojom prilikom će biti potpisana dva sporazuma o saradnji dva parlamenta. 

Žolt Nemet se na Konferenciji mladih parlamentaraca kao uvodničar obratio na sesiji posvećenoj ulozi nacionalnih parlamenata u Berlinskom procesu.

 

Predsjednik Skupštine primio predsjednika Odbora za vanjsku politiku Narodne Skupštine Mađarske Žolta Nemeta

YouTube               
Cloud