Thursday, 22 November 2018 15:39

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode na konferenciji „Izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Crnu Goru“

Podgorica, 23. novembar 2018. godine

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković učestvovaće na konferenciji na temu “Izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Crnu Goru”, koja će se održati u Podgorici 23. novembra 2018. godine.

Na konferenciji koju organizuje Vrhovni sud Crne Gore u saradnji sa AIRE Centrom iz Londona biće predstavljena “Analiza presuda Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Crnu Goru” koja je proizvod saradnje Vrhovnog suda Crne Gore, Kancelarije zastupnice Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava i AIRE Centra.

Uvodna obraćanja na konferenciji imaće: Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade Crne Gore za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde, Gavin Vesej, zamjenik britanskog ambasadora u Crnoj Gori i Biljana Braithwaite, programska menadžerka AIRE Centra za Zapadni Balkan.

O izvršenju presuda Evropskog suda za ljudska prava i uporednoj praksi govoriće Ana Vilfan Vospernik, pravna savjetnica u Registru Evropskog suda za ljudska prava.

U okviru prve panel diskusije učesnicima će se obratiti Nebojša Vučinić, bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava i Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Na drugoj panel diskusiji govoriće Miraš Radović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore koji će predstaviti uticaj presuda Evropskog suda za ljudska prava na nacionalnu sudsku praksu u krivičnoj materiji i Dušanka Radović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore koja će informisati o uticaju presuda Evropskog suda za ljudska prava na nacionalnu sudsku praksu u građanskoj materiji.

Na samom kraju konferencije planirano je usvajanje zaključaka i preporuka.