Thursday, 27 February 2020 17:20

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode učestvuje na Okruglom stolu o izvršenju presuda Evropskog suda za ljudska prava

Podgorica, 28. februar 2020. godine

Predsjednik Odbora za ljudska prava i slobode dr Halil Duković učestvovaće na Okruglom stolu na temu “Izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Crnu Goru”, koji će se održati u Podgorici 28. februara 2020. godine.

Na Okruglom stolu koji organizuje Vrhovni sud Crne Gore u saradnji sa AIRE centrom iz Londona biće predstavljena “Analiza presuda Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Crnu Goru za 2018. i 2019. godinu” koja je rezultat saradnje Vrhovnog suda Crne Gore i Kancelarije Zastupnice Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, uz podršku AIRE centra.

Uvodna obraćanja na Okruglom stolu imaće: Miraš Radović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore i Biljana Braithwaite, programska menadžerka AIRE centra za Zapadni Balkan.

“Analizu presuda Evropskog suda za ljudska prava u odnosu na Crnu Goru” će predstaviti: Miraš Radović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore, Dušanka Radović, sudija Vrhovnog suda Crne Gore, Valentina Pavličić, zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava i Nebojša Vučinić, raniji sudija Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, nakon čega će uslijediti panel diskusija.

O značaju analize o izvršenju presuda Evropskog suda za ljudska prava za pravni poredak u Crnoj Gori govoriće: Vesna Medenica, predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade i ministar pravde, Nj.E. Alison Kemp, britanska ambasadorka u Crnoj Gori i Ivana Jelić, sudija Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava.

Pred kraj događaja, ućesnicima će se svečano obratiti Linos-Alexandre Sicilianos, predsjednik Evropskog suda za ljudska prava, nakon čega će uslijediti donošenje zaključaka sa Okruglog stola.