Thursday, 15 November 2018 13:08

Delegacija Skupštine Crne Gore na Godišnjem zasijedanju PS NATO

Halifax, 16 -19. novembar

Stalna delegacija Skupštine Crne Gore u Parlamentarnoj skupštini NATO-a u sastavu Obrad Mišo Stanišić i Genci Nimanbegu, učestvovaće u radu 64. Godišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine NATO-a, koje će biti održano u periodu od 16. do 19. novembra 2018. godine, u Halifaxu, u Kanadi.

Domaćin ovog skupa biće Stalna delegacija Parlamenta Kanade u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Zasijedanje u Halifaxu okupiće parlamentarce iz 29 zemalja članica NATO-a, iz Sjeverne Amerike i Evrope, kao i delegate iz partnerskih zemalja, pridruženih članica i zemalja posmatrača, u cilju razmatranja aktuelnih bezbjednosnih pitanja i nacrta izvještaja komiteta Parlamentarne skupštine.

Tokom vikenda, biće održani sastanci pet komiteta Parlamentarne skupštine NATO-a: Političkog, Komiteta za bezbjednost i odbranu, Komiteta za nauku i tehnologiju, Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i Komiteta za ekonomiju i bezbjednost.

Delegatima će se obratiti predstavnici vlada, akademske zajednice, NVO sektora i NATO-a.

Na plenarnom zasijedanju, koje će biti održano u ponedjeljak, 19. novembra, učesnicima će se obratiti predsjednica Parlamentarne skupštine NATO-a Rasa Jukneviciene, zamjenica generalnog sekretara NATO-a Rose Gottemoeller i predsjednik Skupštine Republike Makedonije Talat Xhaferi.