Ivan Brajović

STRANAČKA PRIPADNOST:
Socijaldemokrate Crne Gore (SD)

Rođen je 9.marta 1962. godine, u Podgorici.

Kontakt:
Klub poslanika "Socijaldemokrate Crne Gore"
Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 10,
81000 Podgorica
Telefon: +382 20 404 515
Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

DATUM POTVRĐIVANJA POSLANIČKOG MANDATA:
23. septembar 2020.

IZBORNA LISTA: "Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Mi odlučujemo DOSLJEDNO"

Poslaničke funkcije:
- član Odbora za bezbjednost i odbranu

UČEŠĆE U PRETHODNIM SAZIVIMA:
Predsjednik Skupštine Crne Gore tokom 26. saziva.

Obrazovanje:
Osnovnu i srednju školu je završio u Danilovgradu, a Građevinski fakultet - saobraćajni smjer, u Podgorici.

Ostalo:
Do uvođenja višestranačkog sistema, bio je delegat u SO Danilovgrad, član Predsjedništva Saveza socijalističke omladine Jugoslavije, sekretar omladine Crne Gore, potpredsjednik Skupštine Socijalističke Republike Crne Gore.
Jedan je od osnivača Socijalističke partije Crne Gore, Saveza reformskih snaga Jugoslavije za Crnu Goru i Socijaldemokratske partije Crne Gore.
U Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore i u njeno ime obavljao je funkcije sekretara Izvršnog odbora SDP CG, odbornika i potpredsjednika u opštini Danilovgrad, poslanika u Skupštini Republike Crne Gore, poslanika u Skupštini Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član delegacije u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.
Na Petom kongresu SDP CG 2001. godine, izabran je za potpredsjednika SDP-a, a na parlamentarnim izborima 2002. i 2006. godine za poslanika u Skupštini RCG.
Poslije parlamentarnih izbora održanih 29. marta 2009. godine, 10. juna iste godine izabran za ministra unutrašnjih poslova i javne uprave. Od 2012. godine do 2016. godine obavljao je funkciju ministra saobraćaja i pomorstva u Vladi Crne Gore.
Na Osnivačkoj skupštini Socijaldemokrata Crne Gore, održanoj 31. jula 2015. godine, izabran je za odgovorno lice SDCG, a na Prvom kongresu, 31. januara 2016. godine i za njenog prvog predsjednika..
Dobitnik je više nagrada i priznanja, među kojima su - Nagrada povodom oslobođenja Danilovgrada 9. decembar" i Studentska nagrada povodom Dana oslobođenja Podgorice "19. decembar".

Oženjen je suprugom Draganom i otac je ćerki Maše i Dunje i sina Toma.

Koristi se engleskim i ruskim jezikom.

Opširnije