četvrtak, 07 decembar 2017 11:49

Poslanici šest paralamenata sjutra na Cetinjskom parlamentarnom forumu

Diskusija na temu „Parlament i masovne komunikacije“ u okviru XIX Cetinjskog parlamentarnog foruma (CPF), u organizaciji Skupštine Crne Gore,  biće održana u petak 8. decembra 2017. godine od 10:00-16:00 sati u Ministarstvu kulture na Cetinju.

Tema Foruma „Parlament i masovne komunikacije“ okuplja predstavnike parlamenata pet država regiona i Crne Gore, eminentne stručnjake iz oblasti komunikologije, predstavnike medija, nevladinih organizacija, uz prisustvo diplomatskog kora i studenata odgovarajućih fakulteta.

Na panelu „Demokratija u digitalno doba“ biće riječi o uticaju digitalnog doba i novih medija na otvorenost i razmijevanje uloge parlamenta i obratno.

Drugi panel „Istina u vrijeme postistine“ iniciraće diskusiju na temu odnosa tradicionalnih i novih medija: ko je zadužen za istinu, a ko za postistinu koju Oksfordski rječnik definiše kao stanje u društvu u kome javno mnjenje ne oblikuju činjenice, već emocije i lična uvjerenja ljudi.

Povodom CPF u Ministarstvu kulture na Cetinju biće otvorena izložba slika likovne zbirke Skupštine Crne Gore, koju će građani Prijestonice i njihovi gosti moći da pogledaju do 18. decembra. 

 

pdfProgram diskusije sa listom govornika