nedjelja, 29 septembar 2019 10:32

Cetinjski parlamentarni forum o realnosti uzajamnih očekivanja parlamenata i medija

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović otvoriće XXI Cetinjski parlamentarni forum (CPF), koji će se održati 30. septembra 2019. godine sa početkom u 10:00 sati u Vladinom domu na Cetinju.

Tema XXI Cetinjskog parlamentarnog foruma „Parlament i mediji – realnost uzajamnih očekivanja“, okupiće poslanike iz Crne Gore i regiona, predstavnike relevantnih međunarodih i nevladinih organizacija, medijskih kuća iz Crne Gore i regiona, uz prisustvo predstavnika akademske zajednice i diplomatskog kora.

Tokom ovogodišnjeg Foruma održaće se dvije sesijeOdgovornost parlamenata i javnih servisa u promociji kulture političkog dijaloga“ i „Uloga zakonskih rješenja u jačanju slobode i profesionalnosti rada medija“, nakon čega je predviđeno usvajanje Zajedničke izjave.

pdfPROGRAM - XXI Cetinjski parlamentarni forum 

Online streaming

CPF je otvoren za akreditovane medije. Novinari, snimatelji/fotoreporteri koji nemaju godišnje akreditacije, potrebno je da se registruju u pisanoj formi na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

***

Cetinjski parlamentarni forum predstavlja regionalnu inicijativu parlamentarne saradnje zemalja Jugoistočne Evrope, koju je Skupština Crne Gore pokrenula 2004. godine i važan je vid podsticanja i promovisanja parlamentarnog dijaloga između zemalja regiona. 

Tokom petnaest godina postojanja održano je dvadeset foruma ove inicijative koja okuplja poslanike zemalja regiona i članica Evropske unije, predstavnike relevantnih međunarodnih i nevladinih organizacija, medija i eksperte. Na Cetinjskom forumu na otvoren i direktan način razmatraju se aktuelna pitanja iz oblasti spoljne politike, bezbjednosti, obrazovanja, medija, kulture, ekonomije, rodne ravnopravnosti itd.