Vujica Lazović

Mjesto i datum rođenja: Plav, 10. mart 1963. godina

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Ekonomski fakultet u Titogradu (Podgorica) je upisao 1982. godine a završio 1986. godine sa prosječnom ocjenom 9,83. Dobitnik je više nagrada i priznanja, među kojima se ističu nagrada oslobođenja Podgorice “19 decembar” i nagradu Univerziteta “Veljko Vlahović” za najbolji uspjeh na završnoj godini studija.

Postdiplomske studije, smjer “Informacioni sistemi i kibernetika”, završio je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Magistarski rad odbranio je 1994. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a akademski stepen doktora nauka, stekao je 1997. godine na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Vujica Lazović je zasnovao radni odnos na Ekonomskom fakultetu 1988. godine. U periodu od 1989. do 1993. godine obavljao je i niz javnih funkcija - poslanik u Skupštini Crne Gore, poslanik u Vijeću građana Skupštine Jugoslavije, ministar u Vladi Crne Gore itd.

U periodu od 1998. do 2000. godine bio je prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu a u periodu od 2001. do 2006. je obavljao funkciju dekana Fakulteta. U zvanje docenta je izabran 1998. godine a 2003. godine je izabran u zvanje vanrednog profesora za grupu predmeta iz “Informatičke ekonomije”. Izvodi nastavu na više disciplina na dodiplomskim i postdiplomskim studijama na Ekonomskom fakultetu (Informatička ekonomija, Menadžment informacioni sistemi i Projektovanje informacionih sistema), kao i nastavu iz predmeta Informacioni sistemi na odsjeku za politikologiju na Pravnom fakultetu. Od 2008. godine rukovodilac je doktorskih studija na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. Autor je više radova, knjiga i publikacija iz oblasti Ekonomije i Poslovnih informacionih sistema. Obavio je nekoliko studijskih boravaka u Velikoj Britaniji i SAD.

Od 2006. godine obavljao je funkciju potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku u Vladi Crne Gore, a od 2009. do 2016. godine je bio Ministar za informaciono društvo u Vladi Crne Gore.

Govori ruski i engleski jezik.

Oženjen je i ima kćerku.