ponedjeljak, 11 novembar 2019 12:12

Regionalna radionica o jačanju veze između parlamenata i vrhovnih revizorskih institucija u cilju unapređenja učinka eksterne revizije na Zapadnom Balkanu

Podgorica, 12 - 14. novembar 2019.

Skupština Crne Gore, Odbor za ekonomiju, finansije i budžet i Svjetska banka organizuju u hotelu „Hilton“ u Podgorici od 12. do 14. novembra  2019. godine Završnu regionalnu radionicu o strategijama i tehničkim pristupima jačanju saradnje između parlamenata i vrhovnih revizorskih institucija.

Trodnevni događaj će u utorak, 12. novembra, u 9:00 časova, otvoriti predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović.

Učesnici, članovi odbora nadležnih za finansije i budžet i predstavnici vrhovnih revizorskih institucija Zapadnog Balkana, biće u prilici da kroz dvanaest sesija, razgovaraju o jačanju veza institucija koje predstavljaju, u cilju unapređenja učinka eksterne revizije.

U radu radionice, ispred Skupštine Crne Gore, učestvovaće predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet, Predrag Sekulić, članovi Odbora Ana Nikolić i Filip Vuković.

Navedeni događaj nastavak je regionalne konferencije Mreže parlamentarnih odbora za ekonomiju, finansije i evropske integracije Zapadnog Balkana i vrhovnih revizorskih institucija, koja je održana u maju 2019. godine, u Tirani, Republika Albanija.

Regionalnu radionicu u organizaciji Svjetske banke podržava Povjerenički fond jačanja odgovornosti i fiducijarnog okruženja (SAFE), koji su osnovali Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) i Evropska komisija.

Početak događaja je otvoren za akreditovane medije. Novinari, snimatelji/fotoreporteri koji nemaju godišnje akreditacije, potrebno je da se registruju u pisanoj formi na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..