srijeda, 27 novembar 2019 10:37

Jedanaesto zasijedanje „Ženskog parlamenta“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, otvoriće XI zasijedanje „Ženskog parlamenta“, koje će se održati u petak 29. novembra 2019. godine u 11 sati.

Jedanaesto zasijedanje organizuje Odbor za rodnu ravnopravnost, a posvećeno je razmatranju ostvarivanja prava žena u zemljama regiona, sa akcentom na borbu protiv nasilja nad ženama i borbu protiv trgovine ljudima, u svijetlu Zaključaka usvojenih na Konferenciji o borbi protiv trgovine ljudima, koja se održava 28. novembra u Podgorici, u saradnji sa NATO kancelarijom Specijalne predstavnice za žene, mir i bezbjednost i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Na predstojećem zasijedanju neće se postavljati pitanja Vladi Crne Gore, kao što je bio ranije slučaj, već će se voditi rasprava povodom ovog značajnog pitanja.

Događaj je otvoren za akreditovane medije. Novinari, snimatelji/fotoreporteri koji nemaju godišnje akreditacije, potrebno je da se registruju u pisanoj formi na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..