petak, 27 septembar 2019 15:37

Posjeta učesnika Međunarodnog omladinskog foruma „G-20 Youth Summit“

Posjeta je organizovana okviru programa“Otvoreni parlament”

 

Grupa od 40 mladih iz 15 zemalja, koji učestvuju na međunarodnom omladinskom forumu „G-20 Youth Summit“, posjetila je danas Skupštinu Crne Gore.

Tom prilikom učesnici su upoznati sa radom parlamenta, njegovim nadležnostima i funkcijama, istorijatom i aktivnostima radnih tijela. Takođe, bili su u prilici da razgledaju skupštinsku likovnu zbirku, kao i postavku dokumenata iz parlamentarnog arhiva i obiđu Veliku salu i salone u kojima se odvija parlamentarna aktivnost.

Posjeta je organizovana u okviru programa “Otvoreni parlament”, koji omogućava individualne i kolektivne posjete, sa ciljem upoznavanje zainteresovane javnosti sa radom Skupštine.

Drugi samit, koji se održava ove godine u Podgorici, na temu Klimatske promjene i ekonomske reforme u 21. vijeku, organizuje Balkan Youth Council. Samit ima za cilj da okupi studente i mlade profesionalce iz cijelog svijeta, kako bi razgovarali o aktuelnim temama koje se tiču svjetske politike, ekonomije i inkluzivnog rasta.

Balkan Youth Council organizacija je javni diplomatski mehanizam koji djeluje na Balkanu kroz obrazovanje, inovacije, obnovljivu energiju i životnu sredinu, a na osnovu toga nudi i promoviše stipendije, treninge, programe razmjene i prilike za posao za balkansku omladinu.