srijeda, 25 septembar 2019 22:48

Eksperti ODIHR-a uključeni u rad na sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori

Eksperti ODIHR-a Vladimir Misev i Daria Paprocka radili sa predstavnicima Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva

Predsjednik Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva  i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović razgovarao je prošle nedjelje sa ekspertkinjom Venecijanske komisije, dok je ove nedjelje ugostio i eksperte ODIHR-a koji su uključeni u rad na sveobuhvatnoj reformi izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori.

Predstavnici OEBS-a koji su prisutni u Crnoj Gori, radili su sa predstavnicima Odbora na preporukama ODIHR-a i OEBS-a, koje se prije svega, odnose na  Nacrt zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja i Nacrta kodeksa etičkog ponašanja u izbornim kampanjama.

Potpredsjednik Gvozdenović je posebno istakao da se u Crnoj Gori, u kontinuitetu, radi na unapređenju izbornog zakonodavstva i zahvalio se na dosadašnjoj pomoći OEBS-a i ODIHR-a.

On je izrazio očekivanje da će unapređenje izbornog zakonodavstva implementirati najbolju svjetsku praksu i na taj način uticati na jačanje povjerenja u izborne procese u Crnoj Gori.