petak, 29 septembar 2017 12:46

Brajović: Iako najotvorenija u Regionu, Skupština jača komunikaciju sa svim segmentima društva

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u današnjem uvodnom izlaganju na otvaranju Međuparlamentarne konferencije „Nezavisna i moderna javna uprava u EU i zemljama kandidatima“ rekao je između ostalog da efikasnija organizacija državne uprave, depolitizacija javnih usluga, povećanje stepena pouzdanosti, predvidljivosti, odgovornosti i transparentnosti predstavljaju ključne segmente kojima treba da posvetimo više pažnje u predstojećem periodu, kako bismo postali dio tzv. „evropskog upravnog prostora”. 

Predsjednik Brajović je naglasio da iako je Skupština Crne Gore prepoznata kao jedna od najotvorenijih institucija u državi, ako ne i najotvorenija, postoji potreba za unaprjeđujenjem komunikacije sa svim segmentima društva: izvršnom i sudskom vlašću, nezavisnim državnim tijelima, a posebno sa građanima i civilnim sektorom.

  • Naravno, Skupština ima svoju osnovnu – zakonodavnu i kontrolnu ulogu koja se odvija uz poštovanje svih propisanih procedura i faza. I ovih dana moguće je vidjeti da se donošenje novih zakona odvija uz detaljno i pažljivo razmatranje, s ciljem usvajanja najboljih i za naše građane najprihvatljivijih zakonskih rješenja. I ovom prilikom naglašavam da su građani birali svoje predstavnike da zastupaju njihove interese unutar Skupštine, koja je jedino pravo mjesto za donošenje odluka i razgovor o svim temama od značaja za jednu društvenu zajednicu – zaključio je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Međuparlamentarna konferencija „Nezavisna i moderna javna uprava u EU i zemljama kandidatima“ održava se danas u Danilovgradu, uz učešće poslanika u Evropskom parlamentu i parlamentima u procesu pristupanja EU, a organizuju je odjeljenje Evropskog parlamenta za pretpristupne aktivnosti u saradnji sa Skupštinom Crne Gore i Regionalnom školom za javnu upravu (ReSPA).

 

pdfUvodno obraćanje predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića

VIDEO

Govor predsjednika Brajovića - RESPA

youtube           
cloud     
 
Kadrovi RESPA
youtube           
cloud