četvrtak, 28 jun 2018 13:41

Predsjednik Skupštine razgovarao sa državnim sekretarom Svete Stolice

Tokom razgovora predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića sa  državnim sekretarom Svete Stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom, Crna Gora je apostrofirana kao primjer države koja njeguje raznolikost nacija, vjera, kultura i smatra ih svojim bogatstvom.

Predsjednik Skupštine je istakao da kvalitet suživota predstavlja jednu u nizu pravih vrijednosti kojima je Crna Gora posvećena tradicionalno i kontinuirano. Brajović je istakao da posjetu visokog gosta vidi kao svojevrsno priznanje toj posvećenosti i naglasio važnost imenovanja rezidentnog predstavnika Svete Stolice koje je planirano i najavljeno. 

Kardinal Parolin je istakao da Sveta Stolica želi da podrži doprinos Crne Gore u stvaranju društva u kojem se raznolikosti poštuju, a manjine prirodno integrišu u zajednicu. On je naveo da uloga Crne Gore takođe može biti i u izgradnji mostova i smanjenju tenzija koje postoje u svijetu.

Bilo je riječi i o ulozi Skupštine i usvajanju zakona kao važnog segmenta u razvoju društva.  

U delegaciji Skupštine na sastanku sa kardinalom Parolinom, bili su i poslanici Miodrag Radunović, Luiđ Škrelja i Ervin Ibrahimović.

youtube

cloud