utorak, 28 maj 2019 12:54

Belgija snažno podžava evropski put Crne Gore i regiona

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Kraljevine Belgije Konrada Adama sa kojim je razgovarao o unaprjeđenju bilateralnih odnosa, rezultatima izbora za Evropski parlament i budućnosti politike proširenja.   

Ocjenivši da Crna Gora i Belgija imaju odlične odnose, predsjednik Brajović je konstatovao da postoje sve pretpostavke za dalje snaženje sveukupne saradnje, posebno na polju ekonomije, čemu značajan doprinos može dati jačanje parlamentarnih veza. 

Uz zahvalnost na dosadašnjoj podršci Belgije evropskoj budućnosti Crne Gore, predsjednik Skupštine je istakao očekivanje da će novi sastav Evropskog parlamenta i Komisije zadržati politiku proširenja visoko na svojoj agendi. U tom kontekstu je naglasio da Crna Gora ne očekuje povlašćeni položaj, već objektivno prepoznavanje napora koje ulaže u procesu integracije u EU, uz puno poštovanje principa regate.   

Ambasador Belgije je istakao da njegova zemlja snažno podržava evropski put Crne Gore i regiona, pri čemu naša država po mnogim parmetrima predstavlja primjer koji ostale države kandidati treba da slijede. Ambasador Adam se osvrnuo i na uspješnu organizaciju Konferencije mladih parlamentaraca EU i Zapadnog Balkana u Podgorici, i još jednom naglasio da je Parlament mjesto za održavanje političke debate.   

Tokom razgovora bilo i riječi o aktuelnim dešavanjima u obje države.  

YouTube                        
Cloud