petak, 01 novembar 2019 17:34

Predsjednik Skupštine sa ambasadorima Republike Jermenije i Velikog Vojvodstva Luksemburg

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Republike Jermenije u Crnoj Gori Ašota Hovakimiana i tom prilikom je istakao da dvije zemlje imaju tradicionalno dobre i prijateljske odnose. Sagovornici su konstatovali potrebu intenziviranja parlamentarne saradnje, kroz formiranje grupa prijateljstava u crnogorskom i jermenskom parlamentu, u cilju boljeg razumijevanja i uspostavljanja kvalitetnog dijaloga kao osnove za dalji razvoj političkih i ekonomskih odnosa dvije zemlje.

Predsjednik Brajović je upoznao ambasadora sa aktuelnom političkom situacijom i vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore i iskazao interes za intenziviranje saradnje u oblasti ekonomije, turizma, kao i važnih infrastrukturnih projekata. Ambasador Hovakimian, koji će pored Crne Gore nerezidentno biti zadužen i za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Sjevernu Makedoniju, izrazio je snažnu povećenost njegove zemlje da sa Crnom Gorom unaprijedi saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, posebno kada je u pitanju privredna saradnja, kulturna i naučna saradnja, kao i saradnja u oblasti visokih tehnologija. 

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas novoimenovanog nerezidentnog ambasadora Velikog Vojvodstva Luksemburg u Crnoj Gori, sa sjedištem u Ministarstvu vanjskih i evropskih poslova Luksemburga Filipa Donkela. 

Predsjednik Brajović poželio je uspješan mandat ambasadoru Donkelu, naglasivši značaj što češćih posjeta nerezidentnih ambasadora radi aktuelizacije saradnje i razmjene mišljenja. Obostrano je izraženo očekivanje da se dodatno pojača saradnja Crne Gore i Luksemburga u oblasti ekonomije, kulture, turizma i zaštite životne sredine.

Sagovornici su konstatovali da je predstojeća posjeta predsjednika Parlamenta Luksemburga Fernanda Etgena Crnoj Gori značajna za produbljivanje saradnje i jačanje političkog dijaloga i doprinosi boljem međusobnom razumijevanju i unaprjeđenju međudržavnih odnosa.

 

 

Nastupna posjeta ambasadora Luksemburga

YouTube             
Cloud       
Nastupna posjeta ambasadora Jermenije
YouTube           
Cloud