utorak, 15 septembar 2020 13:32

Predsjednik Skupštine Brajović razgovarao sa ambasadorom Republike Češke Urbanom

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori Karela Urbana. 

Na sastanku je zajednički konstatovano da su izbori bili fer i transparentni, u skladu sa zakonskim i demokratskim načelima i normama, uz unaprijeđeno izborno zakonodavstvo, a velika izlasnost pokazatelj je odgovornosti građana prema državi.

Predsjednik Brajović kazao je da je, sa ciljem dogovora oko organizovanja Prve sjednice 27. saziva Skupštine Crne Gore, pozvao na razgovor nosioce izbornih lista koje su obezbijedile parlamentarni status. S tim u vezi izrazio je očekivanje da će tokom pomenutog sastanka biti preciziran datum konstitutivne sjednice Skupštine i objasnio  ustavnu proceduru za formiranje nove Vlade.

- Crna Gora je postigla značajne rezultate kako na unutrašnjem tako i međunarodnom planu, zbog čega je i prepoznata kao lider evropskog procesa u regionu. Stoga je još veća obaveza da se održi evropski kurs i nastavi za započetim reformama, a da se političke razlike manifestuju kroz dijalog u Parlamentu - naglasio je predsjednik Brajović.

Ambasador Urban je istakao da će Republika Češka uvijek biti zastupnik samostalne, građanske, multietničke Crne Gore koja će nastaviti svoj evropski put, kao članica Sjevernoatlantskog saveza, naglasivši da je Crna Gora na izborima pokazala institucionalnu snagu i demokratiju.

 

 

Predsjednik Skupštine primio ambasadora Češke Republike u Crnoj Gori

YouTube