ponedjeljak, 21 septembar 2020 12:34

Presjednik Brajović sa ambasadorkom Tudik

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Francuske Kristin Tudik.

Predsjednik Brajović je zahvalio ambasadorki Francuske na posvećenosti unaprjeđenja bilateralnih odnosa dvije zemlje, kao i podršci snaženju ukupnih kapaciteta Crne Gore na zahtjevnom putu evropske integracije.

- Sadržajnost i intenzitet saradnje tokom Vašeg mandata dodatno su obogatili naše tradicionalne veze i prijateljstvo. Cijenimo podršku Francuske evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona, kazao je Brajović.

Povodom nedavno održanih parlamentarnih izbora, predsjednik Skupštine je naglasio da su protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi i u unaprijeđenom zakonodavnom okviru. Upoznao je ambasadorku Tudik sa planiranim dnevnim redom sjednice Skupštine, koja će se održati u srijedu 23. septembra.

Ambasadorka Tudik je istakla da očekuje da će Crna Gora nastaviti svoj evropski put, i da će Vlada koja će uskoro biti formirana, biti maksimalno posvećena ostvarenju strateških spoljnopolitičkih ciljeva, kao i daljem ekonomskom razvoju.

 

 

 

Oproštajna posjeta ambasadorke Republike Francuske
 
YouTube          
Cloud