četvrtak, 16 maj 2019 15:24

Administrativni odbor održao 65. sjednicu

Odbor utvrdio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta RTCG

Administrativni odbor Skupštine Crne Gore 26. saziva, je na danas održanoj  65. sjednici, jednoglasno utvrdio Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta RTCG.

Shodno članu 37 stav 1 Zakona o nacionalnom javnom emiteru Radio i Televizija Crne Gore, Odbor je odlučio da objavi Listu blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta RTCG,  na način na koji je objavljen Javni poziv i to: u „Službenom listu Crne Gore”, na vebsajtu Skupštine Crne Gore i u dnevnom listu „Dan“.

Odbor je takođe, u okviru postupka imenovanja jednog člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade, a shodno Zakonu o državnim nagradama utvrdio Predlog odluke o imenovanju jednog člana Žirija  i odlučio da predloži Skupštini Crne Gore 26. saziva da za člana Žirija za dodjelu Trinaestojulske nagrade imenuje Jadranku Selhanović.  

U okviru tačke dnevnog reda “Tekuća pitanja”, članovi Odbora su se upoznali sa Odlukom Agencije za sprječavanje korupcije kojom je utvrđeno da Dragana Tripković, članica Savjeta RTCG, kao javna funkcionerka nije prekršila član 12 stav 5 Zakona o sprječavanju korupcije, na način što je ostvarila prihode – autorske honorare na osnovu ugovornog odnosa sa nevladinom organizacijom „Alternativna teatarska aktivna kompanija“.

Članovi Odbora su takođe shodno zaključku sa 54. sjednice Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 26. saziva, a na osnovu člana 73 Poslovnika Skupštine Crne Gore i prethodno dogovorenog programa rada tematske sjednice „Poslanički imunitet“, odlučio da se sjednica održi 20. juna tekuće godine, u 12 sati:

Odbor će pozvati da svojom diskusijom na aktuelnu temu doprinos daju sljedeći učesnici:  predsjednik Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore prof. dr Miško Vuković; predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore  Željko Aprcović; predsjednik Sudskog savjeta, prof. dr Mladen Vukčević; predsjednik Tužilačkog savjeta, Ivica Stanković; predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore, dr Branislav Radulović; predsjednik Advokatske komore Crne Gore, Zdravka Begovića; predstavnica Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, dr Aneta Spaić i dekan Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica, prof. dr Zoran Stojanović.

PRILOG:  Lista blagovremenih i potpunih predloga kandidata za članove Savjeta RTCG, broj 00-63-14/19 - od 16. maja 2019. godine