ponedjeljak, 23 septembar 2019 15:04

Održan nastavak 72. sjednice Administrativnog odbora

Razmotreno nekoliko tačaka Dnevnog reda

Na danas održanom nastavku 72. sjednice Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore 26. saziva, Odbor je na osnovu ovlašćenja iz člana 110 c stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, donio Odluku o novčanoj kazni u propisanoj visini na ime poslanika Nebojše Medojevića, koji poslaničku funkciju obavlja profesionalno, zbog izrečene mjere opomene na Sedmoj - posebnoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini.

Predlog Posebnog kluba poslanika od 22. avgusta 2019. godine, da se poslanik  mr Aleksandra Damjanović izabere za člana Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva nije dobio potrebnu većinu glasova prisutnih članova Odbora.  

U okviru tačke Dnevnog reda „Tekuća pitanja“, dogovoreno je da se sjednica Administrativnog odbora održi 26. septembra (četvrtak), radi utvrđivanja Liste blagovremenih i potpunih predloga kandidata za imenovanje jednog člana Savjeta RTCG i Liste blagovremenih i potpunih predloga kandidata za imenovanje dva člana Savjeta Agencije za elektronske medije.