utorak, 03 jul 2018 15:53

Predsjednik Odbora za evropske integracije održao sastanak sa Inicijativom za poljoprivredni razvoj Kosova (IADK)

Na sastanku bilo riječi o iskustvu Crne Gore u procesu pristupanja EU, ulozi Skupštine u pretpristupnim pregovorima, kao i mogućnostima koje Unija pruža poljoprivrednicima

Predsjednik Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović primio je danas delegaciju Inicijative za poljoprivredni razvoj Kosova (IADK).

Tema sastanka bili su iskustvo Crne Gore u procesu pridruživanja Evropskoj uniji od potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju do danas, uloga Skupštine u nadzoru nad radom Vlade u pregovorima sa EU, kao i mogućnosti koje Unija pruža poljoprivrednicima kroz pretpristupne fondove.

Predsjednik Vuksanović je kazao da proces reformi kroz koji države kandidati prolaze utiče na cjelokupno društvo, te da je zbog toga važno imati jasan politički i društveni konsenzus o evropskoj budućnosti države. Pored toga, istakao je da usvajanje zakona predstavlja normativnu platformu, a da je za poboljšanje standarda građana ključna implementacija usvojenih propisa.

Sastanak je organizovan na inicijativu IPC Tehnopolis Nikšić, a učestvovali su službenici Ministarstva evropskih integracija i Ministarstva trgovine i industrije Kosova, predstavnici civilnog društva i poljoprivredni proizvođači.