četvrtak, 12 mart 2020 14:02

Okrugli sto: Da li Crna Gora ima zdravu konkurenciju, u skladu sa EU pravilima?

Plava sala Skupštine Crne Gore, 13. mart, 12 časova

Poglavlje 8: Da li Crna Gora ima zdravu konkurenciju, u skladu sa EU pravilima?

 

Odbor za evropske integracije organizuje okrugli sto na temu „Poglavlje 8: Da li Crna Gora ima zdravu konkurenciju, u skladu sa EU pravilima?“, posvećen uslovima poslovanja na crnogorskom tržištu, te ulozi Agencije za zaštitu konkurencije, 13. marta (petak), u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 12:00 časova.

Okrugli sto se organizuje u sklopu inicijative Odbora usmjerene na intenzivni nadzor nad aktivnostima nadležnih institucija u okviru pregovaračkog procesa Crne Gore sa EU i konkretno poglavlja 8 – Konkurencija, 6 – Privredno pravo i 20 – Preduzetništvo i industrijska politika.

Događaj je ujedno i priprema za konsultativno saslušanje posvećeno pregovaračkom poglavlju 8 – Konkurencija, koje će Odbor organizovati do kraja marta tekuće godine.

Uvodno izlaganje imaće Aleksandar Drljević, glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom. Na prvom panelu „Biznis ambijent – uslovi poslovanja na crnogorskom tržištu“, uvodna izlaganja će imati Goran Nikolić, generalni direktor Direktorata za industriju i transformaciju u Ministarstvu ekonomije i pregovarač za pregovaračka poglavlja 6 – Privredno pravo i 20 – Preduzetništvo i industrijska politika, Predrag Mitrović, predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore i Mila Kasalica, ekonomska analitičarka. Na drugom panelu „Kako država štiti konkurenciju – Uloga Agencije za zaštitu konkurencije“, uvodna izlaganja će imati Biljana Jakić, generalna direktorica Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju u Ministarstvu ekonomije i pregovaračica za poglavlje 8, Miodrag Vujović, predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu konkurencije i šef Radne grupe za poglavlje 8 i Aleksandar Damjanović, nezavisni poslanik i bivši predsjednik Odbora za ekonomiju, finansije i budžet Skupštine Crne Gore.                                                

Moderator okruglog stola će biti Slaven Radunović, predsjednik Odbora za evropske integracije.

Događaju će prisustvovati poslanici, predstavnici nadležnih institucija i preduzeća, lokalnih samouprava i nevladinih organizacija.

Događaj je otvoren za javnost. Predstavnici medija su pozvani da isprate događaj.