četvrtak, 13 septembar 2018 10:07

Sastanak predsjednika Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sa savjetnikom za obrazovanje pri Kancelariji UNICEF-a

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radule Novović sastaće se u petak, 14. septembra 2018. godine, sa Bobijem Sobrajanom (Bobby Soobrayan), savjetnikom za obrazovanje pri Kancelariji UNICEF-a za region Evrope i Jugoistočne Azije, sa sjedištem u Ženevi.

Gospodin Sobrajan će tokom boravka u Crnoj Gori posjetiti brojne relevantne institucije iz oblasti obrazovanja i održati niz sastanaka sa predstavnicima centralnih obrazovnih institucija, kako bi se detaljnije upoznao sa našim obrazovnim sistemom, tekućim i planiranim reformskim inicijativama, u cilju planiranja saradnje koja će doprinijeti obezbjeđivanju kontinuirane finansijske podrške, kao i kvalitetnijoj implementaciji i održivosti reformi.

Pored gospodina Sobrajana, sastanku će prisustvovati i Mihaela Bauer, zamjenica šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Marko Vukašinović, načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju i evropske integracije u Ministarstvu prosvjete, Maja Kovačević, koordinatorka obrazovnog programa UNICEF-a Crna Gora i Danilo Leković, prevodilac.

Tema sastanka je uloga Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport u reformi obrazovnog sistema u Crnoj Gori.

Sastanak će se održati u Crvenom salonu Skupštine Crne Gore, u terminu od 9:00 do 10:00 časova.