srijeda, 26 septembar 2018 15:36

Predsjednik i članovi Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport posjetili Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radule Novović i članovi Odbora Aleksandra Vuković i Ervin Ibrahimović posjetili su, danas, 26. septembra 2018. godine, Crnogorsku akademiju nauka i umjetnosti i sastali se predsjednikom CANU, akademikom Draganom K. Vukčevićem.

Predsjednik Odbora je predsjednika CANU upoznao sa nadležnostima i funkcionisanjem Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore i izrazio zadovoljstvo zbog najavljene saradnje u oblastima iz djelokruga Odbora. Istakao je da sastanak smatra inicijalnim zbog širokog prostora za saradnju i ostvarivanje zajedničkog cilja, a to je uređivanje oblasti iz nadležnosti Odbora.

Predsjednik CANU, akademik Dragan K. Vukčević je govorio o brojnim aktivnostima koje CANU realizuje, kao što su rad na tri leksikona, organizovanje naučnih skupova i tribina, učešće u različitim projektima, kao i saradnja sa institucijama. Akademik Vukčević je istakao otvorenost Crnogorske akademija nauka i umjetnosti za zainteresovana lica van Akademije i za aktuelne teme. Kada je u pitanju reforma obrazovnog sistema, mišljenja je da će dati rezultate nakon više godina sprovođenja, kao i da je uloga Akademije da taj proces pomogne.

Na sastanku je, takođe, razgovarano o brojnim aktuelnim kulturnim i društveno- političkim temama i najavljena je saradnja u narednom periodu, u smislu zajedničkih projekata u oblasti obrazovanja, očuvanja kulturne baštine, kao i organizovanja skupova i tribina sa aktuelnim temama.