četvrtak, 04 oktobar 2018 11:11

Održan sastanak predsjednika Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sa ambasadorom NR Kine

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radule Novović sastao se danas sa Nj.E. Liu Đinom (Liu Jin), izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori.

Tema sastanka je bila jačanje parlamentarne saradnje u oblastima iz nadležnosti Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport i zajednička priprema posjete delegacije Svekineskog narodnog kongresa Skupštini Crne Gore, koja će uslijediti od 10. do 13. novembra 2018. godine.

Predsjednik Odbora je upoznao uvaženog sagovornika sa funkcionisanjem i nadležnostima Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Skupštine Crne Gore. Takođe, on ga je informisao o preduzetim aktivnostima u vezi sa najavljenom posjetom delegacije Svekineskog narodnog kongresa.

Ambasador NR Kine je izrazio zadovoljstvo zbog najavljene saradnje i  ukazao na činjenicu koliko je važno međusobno sarađivati, pažljivo pratiti, naučiti i pomagati.

Predsjednik Novović je istakao da je naša država čvrsto opredijeljena - da u oblasti obrazovanja, u što kraćem periodu dostigne standarde koji su postavljeni u razvijenim zemljama,  te da smatra da je najavljena posjeta dragocjena prilika za razmjenu iskustva iz pomenute oblasti, sa kolegama iz velike i prijateljske zemlje kao što je Kina.