četvrtak, 15 novembar 2018 16:20

Održana 24. sjednica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport

Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport je na danas održanoj 24. sjednici razmotrio dva predloga zakona i to: Predlog zakona o akademskom integritetu i Predlog zakona o izmjenama Zakona o kinematografiji, koje je podnijela Vlada Crne Gore.

U okviru prve tačke dnevnog reda, uvodne napomene i obrazloženje Predloga zakona o akademskom integritetu, izložila je, u svojstvu ovlašćenog predstavnika predlagača akta, Mubera Kurpejović, generalna direktorica Direktorata za visoko obrazovanje u Ministarstvu prosvjete.

Nakon rasprave, Odbor je većinom glasova odlučio da podrži Predlog zakona o akademskom integritetu i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.

Uvodne napomene i obrazloženje Predloga zakona o izmjenama Zakona o kinematografiji, izložila je, u svojstvu ovlašćenog predstavnika predlagača akta, Dragica Milić, generalna direktorica Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo Ministarstva kulture.

Odbor je, takođe, većinom glasova, odlučio da podrži Predlog zakona o izmjenama Zakona o kinematografiji  i predložio Skupštini Crne Gore da ga usvoji.