četvrtak, 31 januar 2019 12:52

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport sastao se sa ministrom sporta i mladih

Jačanje saradnje u oblasti sporta i omladinske politike

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radule Novović sastao se, danas, u Ministarstvu sporta, sa Nikolom Janovićem, ministrom sporta i mladih u Vladi Crne Gore.

Novović i Janović su razgovarali o pravcima buduće saradnje Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport i Ministarstva sporta i mladih na planu daljeg unapređenja sportske oblasti i omladinske politike. Sagovornici su se saglasili da je donošenjem novog Zakona o sportu značajno unaprijeđen ambijent za rad sportskih saveza i klubova, ali i da su stvoreni neophodni preduslovi za dalji razvoj sportske infrastrukture, kao i sporta kod djece i mladih.

Tema sastanka je bila i Predlog zakona o mladima, koji je u skupštinskoj proceduri, a kojim se značajno unapređuje segment omladinske politike, dok se aktivnosti nadležnih organa direktno usmjeravaju ka konkretnim potrebama mladih, ali i osnaživanju uloge omladinskih klubova i centara. Vlada Crne Gore je krajem prošle godine utvrdila ovaj predlog zakona i on će se uskoro naći pred matičnim Odborom za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.