utorak, 05 februar 2019 15:49

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport na sastanku Ministarstva vanjskih poslova i Predstavništva UNICEF-a

Hotel CentreVille, 6. februar 2019. godina

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radule Novović, na poziv Ministarstva vanjskih poslova i predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, učestvovaće na sastanku posvećenom pregledu dosadašnjih rezultata i planiranju Plana rada Vlade Crne Gore i predstavništva UNICEF-a za period 2019 - 2020. godine.

Cilj sastanka je identifikacija ključnih rezultata ostvarenih tokom implementacije Plana rada za period 2017-2018. godine, kada je riječ o djeci u Crnoj Gori, kao i razmjena mišljenja o strateškim pravcima djelovanja i međusektorskim prioritetima za period 2019-2020. godine.

Tekući Program Vlade Crne Gore i UNICEF-a za period 2017/20121. pruža podršku za reformu u Crnoj Gori, kroz sveobuhvatan pristup koji se fokusira na oblasti od ključnog značaja za dječja prava: zdravstvo, brigu o djeci, socijalnu zaštitu, obrazovanje, pravdu i finansiranje ključnih reformi.

Pomenutom skupu će, takođe, prisustvovati adolescenti i mladi, koji će predstaviti svoje viđenje ključnih prioriteta za promjene u Crnoj Gori, kao i načine u cilju osnaživanja saradnje u korist sve djece u Crnoj Gori.

Sastanak će se održati u srijedu, 6. februara 2019. godine, u hotelu CentreVille, sa početkom u 9:00 sati.