utorak, 28 maj 2019 14:05

Predsjednik Odbora prisustvovao otvaranju izložbe na temu razvoja socio-emocionalnih vještina djece i mladih

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radule Novović, na poziv predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, prisustvovao je, danas, otvaranju izložbe dječijih radova, koji prikazuju vrline poput timskog rada, optimizma, kreativnosti, poštenja, samopouzdanja, empatije, zahvalnosti, tolerancije i samokontrole, koje su učenici osnovnih i srednjih škola dodatno razvijali kroz Program za razvoj socio-emocionalnih vještina „Moje vrijednosti i vrline“, a koji sprovodi Zavod za školstvo Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i UNICEF'om, od 2015. godine. 

Ova inicijativa usmjerena je na jačanje vaspitne uloge škole, sa ciljem da kod učenika podstakne razvoj vrijednosti, vrlina i vještina na kojima se temelji kako uspjeh u školi, tako i kvalitet budućeg života i karijere.

Izložba je organizovana u KIC-u „Budo Tomović“, u Podgorici, u okviru proslave 30 godina od usvajanja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima djeteta, prema kojoj svako dijete ima pravo na kvalitetno obrazovanje.

Povodom otvaranja pomenute izložbe, prisutnima su se obratili: ministar prosvjete Damir Šehović, šef Kancelarije UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali, zamjenica gradonačelnika Glavnog grada Slađana Vujačić, poznati crnogorski umjetnik Roman Đuranović, kao i  predstavnici djece i mladih koji su, uz podršku UNICEF-a, pohađali Progam razvoja socio-emocionalnih vještina,  Amar Đulamerović i Jovana Mijanović.