petak, 22 novembar 2019 12:49

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport na konferenciji povodom Jubileja 170 godina rada Pomorske škole u Kotoru

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radule Novović prisustvovao je, danas, pres konferenciji povodom predstavljanja Programa proslave Jubileja 170 godina rada Srednje pomorske škole u Kotoru, osnovane 1849. godine.

Na pres konferenciji, program proslave Jubileja kao i život Škole predstavili su direktor Veljko Botica i članovi Organizacionog odbora proslave Jubileja, pedagogica Biljana Petrović - Njegoš, kao i profesori Miloš Trivić i Dragana Franić, i poručili da je obrazovanje temelj napretka, a da napretka, bez očuvanja i poštovanja tradicije, nema.

Takođe, sa pres konferencije je poručeno da je Škola, kroz istoriju, mijenjala strukturu, izgled, zgrade i kadrove, ali je uvijek ostala vjerna svom cilju, a to je najkvalitetnije obrazovanje budućih pomoraca. Direktor škole je posebno istakao da je ponosan na opremljenost Škole i naveo da svaka od 22 učionice posjeduje računar i projektor, kao i simulator za izvođenje praktične nastave nautičara i brodomašinaca.

Pomenuta škola će, u aprilu 2020. godine, u okviru programa obilježavanja Jubileja, organizovati Svečanu akademiju sa 170 zvanica, koja će biti upriličena u školskom amfiteatru.