ponedjeljak, 27 januar 2020 14:47

Učešće poslanice Vuković na okruglom stolu „Prevarno ponašanje u obrazovanju - nacionalni i globalni trendovi“

Projekat sprovodi Odjeljenje Savjeta Evrope za obrazovanje u saradnji sa Programskom kancelarijom Savjeta Evrope u Podgorici

Članica Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport mr Aleksandra Vuković učestvovaće na okruglom stolu, koji se organizuje na temu: „Prevarno ponašanje u obrazovanju – nacionalni i globalni trendovi“, 28. i 29. januara 2019. godine, u hotelu Maestral, u Budvi.

Pomenuti događaj se finansira kroz programski okvir Evropske unije i Savjeta Evrope, pod nazivom „Horizontal Facility“ za Zapadni Balkan i Tursku, za period 2019-2022. godine. Projekat sprovodi Odjeljenje Savjeta Evrope za obrazovanje, u saradnji sa Programskom kancelarijom Savjeta Evrope u Podgorici, koja je organizator ovog okruglog stola.

Okrugli sto, koji će se održati u hotelu Maestral u Budvi će, pored predstavnice Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport mr Aleksandre Vuković, okupiti predstavnike Ministarstva prosvjete, Centra za unapređenje kvaliteta Univerziteta Crne Gore, Agencije za kontrolu i obezbjeđenje kvaliteta visokog obrazovanja, kao i predstavnike Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Savjeta Evrope, Agencije za kvalitet i kvalifikacije Irske i drugih institucija koji se bave istraživanjem i obrazovnim politikama.

Teme o kojima će se razgovarati na okruglom stolu, uključivaće: smjernice Ujedinjenog Kraljevstva i platformu za osnivanje Centra Ujedinjenog Kraljevstva za etiku i akademski integritet, falsifikovanje diploma, politike akademskog integriteta iz perspektive studenata kao i oblast zakonodavstva Irske, kojim se uspostavlja zabrana rada kompanijama koje nude pisanje akademskih radova za novac.

Takođe, posebna pažnja će biti posvećena Horizontal Facility projektu „Kvalitetno obrazovanje za sve“. Planirano je da pomenuti projekat, drugog radnog dana okruglog stola, predstavi Miloš Bošković, koordinator projekta Programske kancelarije Savjeta Evrope u Podgorici.