srijeda, 23 oktobar 2019 10:23

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost učestvovala na Regionalnoj konferenciji „U korak sa novim vremenom“

Diskutovano na teme: „Politika razvoja ženskog preduzetništva“, „Fondovi za podršku razvoja ženskog preduzetništva“ i „Žene u biznisu“

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, učestvovala je danas na Regionalnoj konferenciji  „U korak sa novim vremenom“ na temu ženskog preduzetništva u procesu pristupanja Evropskoj uniji te razmjene pozitivnih praksi i iskustava u regionu.

Konferenciju je održana u Podgorici u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Privredne komore Crne Gore.

U uvodnom dijelu govorili su: potpredsjednica Privredne komore Crne Gore Ljiljana Filipović, Glavni pregovarač Aleksandar Drljević i načelnica Odbora za rodnu ravnopravnost u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Biljana Pejović.

U okviru panel rasprava diskutovano je na teme – „Politika razvoja ženskog preduzetništva“, „Fondovi za podršku razvoja ženskog preduzetništva“, „Žene u biznisu“.

Predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost Nada Drobnjak, govorila je u okviru panela–Politika razvoja ženskog preduzetništva.

Cilj konferencije je promovisanje važnosti ženskog preduzetništva, ohrabrivanje ostvarenih i budućih preduzetnica za nove preduzetničke projekte, kao i razmjena iskustava i unaprijeđivanje saradnje žena preduzetnica u regionu.

Pored predstavnika/ica državnih institucija, učesnici/e konferencije bili su i predstavnici/e zajednice opština i Investiciono-razvojnog fonda.