ponedjeljak, 24 februar 2020 13:10

Delegacija Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje posjetiće opštinu Ulcinj

Tokom posjete biće riječi o revitalizaciji i zaštiti maslinade Valdanos

Delegacija Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje u sastavu predsjednik Odbora prof. dr Petar Ivanović i članovi Genci Nimanbegu, Mirsad Murić, mr Sanja Pavićević, Ana Nikolić i Nela Savković Vukčević, posjetiće opštinu Ulcinj, u utorak, 25. februara 2020. godine.

Odbor za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje organizuje posjetu, kako bi se upoznao sa stanjem u maslinadi Valdanos i razmotrio mogućnosti revitalizacije i zaštite ovog lokaliteta. Tom prilikom, poslanici će održati sastanak sa rukovodstvom Opštine, kao i sa predstavnicima Udruženja za održivo regionalno maslinarstvo „Valdanos“.

Delegacija će obići maslinadu Valdanos, kao i lokacije hotela „Lido“, „Galeb“ i „Jadran“, radi upoznavanja sa stanjem na terenu u cilju kvalitetne pripreme za naredno konsultativno saslušanje.

Povodom revitalizacije i zaštite maslinade Valdanos, u posjeti opštini Ulcinj, biće i predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Biotehničkog instituta.