srijeda, 07 novembar 2018 19:32

Delegacija Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje u zvaničnoj posjeti Republici Turskoj – treći dan

Trećeg dana studijske posjete, delegacija Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje Skupštine Crne Gore održala je sastanak u bolnici „Acibadem healthcare group“ sa  Rasimom Topuzom (Rasim Topuz), zamjenikom generalnog menadžera u Odjeljenju za marketing i razvoj poslovanja, Lejlom Ataoglu (Leya Ataoğlu), zamjenicom agencije A klas (A class) u Sektoru za Balkan i region Jadranskog mora pri Odjeljenju za razvoj međunarodnog poslovanja i Ojom Aktunč (Oya Aktunç), nadzornicom Odjeljenja za međunarodne odnose pri bolnici Adžibadem (Acibadem). Nakon sastanka predstavnici Adžibadem bolnice održali su prezentaciju.

Današnjem sastanku prisustvovao je i ambasador Crne Gore u Republici Turskoj Branko Milić.

Prezentacija se odnosila na: istoriju bolnice i način upravljanja, grane zdravstva koje pokrivaju, uspješnost tretmana i broj urađenih operacija, rad medicinskih radnika, uslove medicinskog Univerziteta Adžibadem, ulaganja izvan Republike Turske, saradnju sa državnim institucijama, ulaganja u otvaranju novih bolnica, tehnologiju koju koriste, ugovor između Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore i bolnice Adžibadem kao i edukaciju ljekara i školovanje crnogorskih državljana.

Predstavnici Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje su, posjetili i Ambasadu Crne Gore u Ankari i sastali se sa ambasadorom Brankom Milićem.

Delegaciju Odbora predstavljali su predsjednik Odbora Suad Numanović i članovi Odbora Halil Duković, Maja Bakrač, Nedžad Drešević i Draginja Vuksanović-Stanković.