utorak, 24 oktobar 2017 13:27

Održana 35. sjednica Zakonodavnog odbora

Na danas održanoj 35. sjednici Zakonodavni odbor je razmotrio i pozitivno se izjasnio o: Predlogu zakona o potvrđivanju metarske konvencije, Predlogu zakona o finansijskom lizingu, faktoringu, otkupu potraživanja, mikrokreditiranju i kreditno - garantnim poslovima, Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o carinskoj službi i Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Azerbejdžana o readmisiji (vraćanju i prihvatanju) lica koja su bez dozvole boravka.

Odbor, u skladu sa članom 67 stav 1 Poslovnika Skupštine Crne Gore, nije razmotrio Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Kipar o saradnji u oblasti borbe protiv terorizma, organizovanog kriminala, neovlašćenog stavljanja u promet opojnih droga, psihotropnih supstanci i prekursora, ilegalnih migracija i drugih krivičnih djela.

Dnevni red sjednice proširen je sa Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koji je Odbor razmotrio i pozitivno se izjasnio o istom, kao i sa Predlogom za ocjenu ustavnosti odredaba čl. 1, 2, 5, 6, 7, 10, 11 i 12 Zakona o izvršenju Odluke Ustavnog suda Crne Gore U-I broj 6/16 od 19. aprila 2017. godine (,,Službeni list CGˮ, broj 31/17), koji je Odbor takođe razmotrio.