četvrtak, 20 decembar 2018 13:49

Susret Šćepanović - Zelioli

Predsjednica Zakonodavnog odbora Skupštine Crne Gore, Marta Šćepanović, sastala se danas sa ambasadorom Republike Italije u Crnoj Gori, Nj.E. Lukom Zeliolijem.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o radu Zakonodavnog odbora i uspostavljanju saradnje sa Parlamentom Italije. Sagovornici su se saglasili  o važnosti parlamentarnog dijaloga za razvoj i unapređenje demokratskih standarda. Takođe, istakli su da će se dodatno zalagati da kroz saradnju  parlamentarnih radnih tijela unaprijede i ojačaju  sveukupne odnose između dvije susjedne zemlje.

Poslanica Šćepanović je upoznala ambasadora Zeliolija sa konceptom rada Zakonodavnog odbora na čijem je čelu, kao i praksom pribavljanja informacija od Evropskog suda za ljudska prava kada su u pitanju pojedina zakonska rješenja. Ambasador je izrazio spremnost snažne podrške ovom procesu, kao dugogodišnji član službe Stalne misije Italije pri Ujedinjenim nacijama u Komisiji za ljudska prava.

Susret poslanice Šćepanović i ambasadora  Zeliolija bio je i prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnim pitanjima, ali i daljim koracima ka povezivanju Italije i Crne Gore.