srijeda, 24 april 2019 11:11

Četvrta sjednica Prvog redovnog zasijedanja u 2019. godini – osmi dan

Osmog dana Četvrte sjednice Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2019. godini, poslanici su usvojili Predlog Odluke o razmatranju položaja lica sa invaliditetom u Crnoj Gori i Izvještaj o radu Odbora za bezbjednost i odbranu za 2018. godinu.

Takođe, Skupština Crne Gore je utvrdila Mišljenje sa predlogom odgovora Ustavnom sudu Crne Gore povodom inicijative za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Zakona o finansiranju Saveza udruženja boraca narodnooslobodilačkog rata Crne Gore, Mišljenje sa predlogom odgovora Ustavnom sudu Crne Gore povodom inicijative za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti odredaba člana 12 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, Mišljenje sa predlogom odgovora Ustavnom sudu Crne Gore povodom predloga za ocjenu ustavnosti odredbe člana 42 stav 1 tačka 2 Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, Mišljenje sa predlogom odgovora Ustavnom sudu Crne Gore povodom inicijative za poktretanje postupka za ocjenu ustavnosti člana 48 stav 2 Zakona o finansijskom lizingu, faktoringu, otkupu potraživanja, mikrokreditiranju i kreditno-garantnim poslovima, Mišljenje sa predlogom odgovora Ustavnom sudu Crne Gore povodom inicijative za ocjenu ustavnosti odredbe člana 139 stav 1 tačka 1 Zakona o radu i Mišljenje sa predlogom odgovora Ustavnom sudu Crne Gore povodom inicijative za ocjenu ustavnosti odredbe člana 54 stav 2 Zakona o poreskoj administraciji.

U okviru tačke Izbori i imenovanja poslanici su usvojili Predlog odluke o razrješenju jednog člana Upravnog odbora Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava. 

 

YouTube

Opširnije o sjednici

Tok sjednice možete pratiti preko sljedećih linkova: 

- Sedmi dan sjednice

- Šesti dan sjednice

- Peti dan sjednice

- Četvrti dan sjednice

- Treći dan sjednice

- Drugi dan sjednice

- Prvi dan sjednice