petak, 09 februar 2018 09:21

Danas obraćanje evropskog komesara za politiku evropskog susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hana

Velika sala Skupštine Crne Gore

Evropski komesar za politiku evropskog susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han obratiće se članovima Odbora za evropske integracije i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, danas u 17:30 sati, u Velikoj sali Skupštine Crne Gore.

Na sastanak su pozvani i predstavnici klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, ministri vanjskih i evropskih poslova u Vladi Crne Gore, kao i predstavnici relevantnih nevladinih organizacija.

Kako je planirano, evropski komesar Han prenijeće poruke iz Strategije “Vjerodostojna perspektiva proširenja i pojačana saradnja EU sa Zapadnim Balkanom", koja je prethodno predstavljena na plenarnom zasijedanju  Evropskog parlamenta u Strazburu. Strategija sadrži opšte smjernice za brži proces integracije svih država regiona i konkretnije datume za evaluaciju postignutog.

Podsjećamo da se predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović nalazi u SAD gdje prisustvuje Molitvenom doručku i ima niz bilateralnih susreta sa senatorima i kongresmenima.

*****

Televizijske kuće imaju mogućnost direktnog prenosa, preuzimanjem signala na uobičajeni način.

 Novinari, snimatelji i fotoreporteri mogu pratiti sjednicu. U slučaju da nijesu stalno akreditovani potrebno je da upute zahtjev za dnevnu registraciju na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..