ponedjeljak, 07 maj 2018 18:04

Kic pop hor za Dan pobjede

Koncertom pjesama iz NOB-a na platou Skupštine Crne Gore u utorak 8. maja u 20 sati, uz učešće više od 120 izvođača, Skupština počinje obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom.

Pored članova KIC pop hora i pratećeg benda istaknutih muzičara kojima diriguje Saša Barjaktarović, u programu učestvuje vojni orkestar Ministarstva odbrane, članovi dječjeg hora Muzičke škole i Srednje baletske „Vasa Pavić“, hor „Zvjezdice“, plesna grupa „Alegro“, folklor KIC-a „Budo Tomović“, kao i solistkinje Andrijana Božović i Renata Perazić. Osim muzičkog programa u trajanju oko 90 minuta, na promo pultovima građani će moći da se učlane u Savez boraca i antifašista Crne Gore.

Koncert ispred Skupštine predstavlja poklon najvišeg zakonodavnog tijela građanima za Dan pobjede nad fašizmom.

Sljedećeg dana, u srijedu 9. maja u 9:00 sati predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović predvodi delegaciju koja će položiti vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, a u Skupštini će u 12 sati biti  organizovana diskusija pod nazivom „Odoljeti populističkim pokretima“. 

Svi događaji su otvoreni za medije, koji se za više informacija mogu obratiti Odjeljenju za odnose s javnošću i protokol: 020 404 565 (kontakt osoba Sanja Perić 067 246 994) ili mail: press@skupstina.me.

YOUTUBE