utorak, 29 januar 2019 18:02

Poslanici Skupštine Crne Gore učestvovali na konferenciji u Evropskom parlamentu

Komuniciranje sa građanima: kako razviti sveobuhvatnu komunikacionu strategiju parlamenta

Delegacija Skupštine Crne Gore, u sastavu Predrag Sekulić, Nikola Rakočević, Anka Vukićević i Danijela Pavićević, učestvovala je danas na konferenciji :"Komuniciranje sa građanima: kako razviti sveobuhvatnu komunikacionu strategiju parlamenta", koja je održana u Evropskom parlamentu u Briselu.

Tokom konferencije, posebna pažnja posvećena je komunikacionoj politici Evropskog parlamenta, načinima na koje parlamenti mogu pratiti javno mnjenje, odnosu Evropskog parlamenta i građana, odnosno modelima komuniciranja parlamenata sa građanima.

Na konferenciji je bilo riječi o važnosti dijaloga parlamenta sa javnim mnjenjem, kroz upoznavanje sa praksom Evropskog parlamenta, kako bi se postojeće iskustvo moglo primijeniti u zemljama kandidatima.

Naglašeno je da je Evropski parlament kuća svih Evropljana, te da je cilj podijeliti vidljivost njegovog rada, kako bi se moglo zajedničkim snagama odgovoriti na postojeće izazove.

Ocijenjeno je da pogrešno informisanje i širenje lažnih vijesti predstavlja jednu od najvećih opasnosti, što doprinosi porastu polarizacije.

Konferencija je imala za cilj da unaprijedi transparentnost i komunikacionu strategiju parlamenta, dok su tokom konferencije predstavnici parlamenata imali priliku da razmijene mišljenja i iskustva.

Učesnici konferencije su zajednički konstatovali da razmjena praksi daje nemjerljiv doprinos u definisanju najboljih komunikacionih strategija nacionalnih parlamenata.