petak, 06 mart 2020 13:19

Dvanaesto zasijedanje „Ženskog parlamenta“

Plenarna sala, 9. mart 2020. godine, 11:00 - 14:00

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, otvoriće u ponedjeljak, 9. marta 2020. godine, u 11:00 sati Dvanaesto zasijedanje „Ženskog parlamenta“, koje u Plenarnoj sali organizuje Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore.

Na predstojećem zasijedanju vodiće se rasprava na temu primjene Zakona o rodnoj ravnopravnosti i promjenama koje se dešavaju na polju rodne ravnopravnosti. Biće predstavljen Indeks rodne ravnopravnosti Uprave za statistiku (MONSTAT) koji je prvi put izračunat za Crnu Goru na inicijativu Ministarstva za ljudska i manjinska prava, a na osnovu metodologije Evropskog instituta za rodnu ravnopravnost (EIGE). Biće takođe predstavljen rad Odbora za rodnu ravnopravnost u okviru Mreže parlamentarnih odbora za ljudska prava i rodnu ravnopravnost na Zapadnom Balkanu (HUGEN).

***

Događaj je otvoren za akreditovane medije. Novinari, snimatelji/fotoreporteri koji nemaju godišnje akreditacije, potrebno je da se registruju u pisanoj formi na mejl Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

Live streaming