srijeda, 31 oktobar 2018 17:54

Susret Nimanbegu - Orav

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu primio je danas ambasadora Aiva Orava. Povod održavanja sastanka je usvajanje Odluke o obrazovanju Odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Ambasador Orav pozdravio je formiranje privremenog skupštinskog odbora, naglašavajući da Odbor ispred sebe ima ambiciozan plan rada koji je važan za EU put Crne Gore. On je rekao  da je opseg rada privremenog skupštinskog odbora zasnovan na prijedlogu dvije opozicione stranke iz juna tekuće godine, naglasivši značaj poruke komesara Hana kojom "ohrabruje sve parlamentarne stranke da aktivno i konstruktivno učestvuju u radu ovog skupštinskog tijela, kao i budu fokusirane na njegove važne zadatke, sa ciljem da se Crna Gora približi Evropskoj uniji".
Potpredsjednik Nimanbegu je izrazio duboko poštovanje i zadovoljstvo angažovanjem ambasadora Orava i komesara Hana, kao i za njihovu pomoć tokom cijelog ovog procesa. On je pozdravio činjenicu - da je Odluku o formiranju Radne grupe podržalo 2/3 poslanika, očekujući da će rezultati doprinijeti ukupnom razvoju demokratičnosti društva u Crnoj Gori.

Takođe, on je upoznao ambasadora sa održanim sastankom lidera albanskih partija u Crnoj Gori u vezi sa reformom izbornog zakonodavstva, koji ima dva cilja: 1) usaglašavanje zahtjeva Albanaca oko izbornog zakonodavstva u cilju poboljšanja autentičnog predstavljanja Albanaca u Crnoj Gori i 2) početak međusobnog dijaloga albanskih političkih partija u Crnoj Gori, kao uslov za popravljanje stanja Albanaca.