četvrtak, 26 oktobar 2017 11:13

Brajović na konferenciji predsjednika parlamenata Zapadnog Balkana

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović učestvovaće na Osmoj konferenciji predsjednika parlamenata Zapadnog Balkana, koja se sjutra (27. oktobar) održava u Budimpešti.  

Predsjednik Brajović će imati uvodno izlaganje na sesiji „Bezbjednosna dimenzija Zapadnog Balkana - Saradnja: Doprinos bezbjednosti Evrope“

Tokom boravka u Mađarskoj, predsjednik Brajović će imati bilateralne susrete sa predsjednicima više parlamenata država Zapadnog Balkana.

Uoči konferencije, u Ambasadi Crne Gore u Budimpešti biće održan sastanak sa šefovima sedam diplomatskih predstavništava koja Crnu Goru pokrivaju nerezidentno iz Mađarske.

Konferencija predsjednika parlamenata zemalja Zapadnog Balkana je inicijativa koja se pod pokroviteljstvom parlamenta Mađarske održava svake druge godine, s ciljem da doprinese jačanju perspektive evropske integracije i jačanju bezbijednosti i dobrosusjedskih odnosa u regionu.

Crnu Goru iz Mađarske nerezidentno pokrivaju šefovi diplomatskih predstavništava Gruzije, Irske, Letonije, Litvanije, Pakistana, Tajlanda i Filipina.