petak, 16 mart 2018 16:26

Predsjednik Skupštine razgovarao sa šeficom posmatračke misije ODIHR-a

Tokom razgovora sa Tanom de Zuluetom, šeficom posmatračke misije ODIHR-a na predstojećim predsjedničkim izborima, predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović izrazio je zadovoljstvo što je OEBS/ODIHR prihvatio njegov poziv da uputi posmatračku misiju i iznio očekivanje o još jednom objektivnom izvještaju ove organizacije o izborima u našoj zemlji.

Predsjednik Skupštine takođe smatra da je za Crnu Goru i sve učesnike na izborima veoma dobro da najrelevantnija međunarodna organizacija u ovoj oblasti kontroliše i ocjenjuje izborni proces.

Na sastanku je ocijenjeno da je Radna grupa Skupštine uradila odličan posao tokom rada na primjeni preporuka ODIHR-a, sa ciljem da predstojeći izborni ciklusi budu sprovedeni sa dodatno unaprijeđenim izbornim zakonodavstvom. U tom kontekstu, predsjednik Brajović je istakao da za izmjenu Zakona o izboru odbornika i poslanika nije glasala opozicija, uprkos deklarativnom zalaganju za izmjene izbornog zaknodavstva.

Šefica posmatračke misije je tokom razgovora pokazala interesovanje za mnoge segmente izbornog procesa i najavila početak aktivnosti misije. Podsjećamo, OEBS/ODIHR misiju za posmatranje predsjedničkih izbora čini 16 dugoročnih i 100 kratkoročnih posmatrača.

 

youtube 

cloud