četvrtak, 03 maj 2018 14:11

Brajović razgovarao sa članovima Venecijanske komisije

- Od obnove nezavisnosti Crna Gora je za sve ključne zakone tražila i dobila  stručnu podršku Venecijanske komisije i to je doprinos koji naša država veoma cijeni – istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović u razgovoru sa članovima ovog ekspertskog konsultativnog tijela Savjeta Evrope.

Brajović je naglasio da zbog toga pozitivne ocjene u Izvještajima EK o zakonodavnom okviru u svim oblastima, predstavljaju zajednički uspjeh.

Na sastanku kome je prisustvovao i predsjednik Ustavnog odbora, poslanik Miodrag Vuković, bilo je riječi o izboru članova Sudskog savjeta, za šta je potrebna dvotrećinska podrška poslanika. Predstavnici Venecijanske komisije istakli su da veoma cijene to što ih Crna Gora konsultuje radi pronalaženja zakonskog i političkog riješenja ovog pitanja. Sagovornici su se saglasili da svi izabrani predstavnici naroda treba da ulože dodatni napor i pokažu odgovoran odnos prema institucijama države i reformskim procesima, posebno u jednoj od ključnih godina za evropske integracije Crne Gore. U delegaciji VK u Crnoj Gori nalaze se Filip Dimitrov, član Ustavnog suda Republike Bugarske, Marta Kartabia, potpredsjednica Ustavnog suda Republike Italije i Simona Granata, zamjenica sekretara Venecijanske komisije.

youtube           
cloud