petak, 04 maj 2018 16:25

Koncertom KIC pop hora i diskusijom Skupština obilježava Dan pobjede nad fašizmom

Skupština Crne Gore i ove godine nizom aktivnosti obilježava Dan pobjede nad fašizmom 9. maj, smatrajući da je uloga institucija države - među njima i najvišeg zakonodavnog tijela -  da promoviše vrijednosti na kojima se temelji moderna Crna Gora, kao i da razmatra teme od najšireg društvenog značaja.

Uz podršku SUBNOR-a i antifašista Crne Gore, nakon tradicionalnog polaganja vijenca na Spomenik partizanu borcu na Gorici, u Skupštini će 9. maja u 12 sati biti  organizovana diskusija pod nazivom „Odoljeti populističkim pokretima“.  Uz učešće istoričara, sociologa, kulturologa i poslanika Skupštine, biće riječi o uticaju populističkih ideja na naše društvo, prevashodno mlade ljude, kao i o tome da li oni predstavljaju negaciju antifašističkih vrijednosti.

Prethodne večeri, u utorak, 8. maja u 20 sati na platou ispred Skupštine Crne Gore biće održan koncert KIC pop hora koji će pod dirigentskom palicom Saše Barjaktarovića izvesti pjesme iz NOB-a. Riječ je o veoma popularnom repertoaru za koji se i poslije šest izvođenja traži karta više. Koncert ispred Skupštine predstavlja poklon najvišeg zakonodavnog tijela građanima za Dan pobjede nad fašizmom.

pdfDan pobjede nad fašizmom

Video spot

YOUTUBE