srijeda, 27 jun 2018 18:11

Predsjednik Skupštine razgovarao sa ambasadorkom Velike Britanije

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović razgovarao je danas sa ambasadorkom Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp. Na sastanku je bilo riječi o pitanjima od značaja za dalji razvoj demokratskih procesa u Crnoj Gori, kao i jačanje bilateralnih odnosa dvije države.

Predsjednik Skupštine je istakao važnost prisustva i podrške Crnoj Gori zemalja sa snažnom demokratskom tradicijom, kojima Velika Britanija svakako pripada. 

Sagovornici su se saglasili da je za Crnu Goru kao i cijeli Zapadni Balkan značajno što ostaje u fokusu Evropske unije, o čemu će posebno biti riječi na predstojećem Samitu za Zapadni Balkan u okviru Berlinskog procesa koji se u julu održava u Londonu, a o našem regionu će se govoriti i na godišnjem zasijedanju PS OEBS-a u Berlinu.

Predsjednik Brajović i ambasadorka Kemp su takođe razgovarali o podršci radu medija u Crnoj Gori, parlamentarnim aktivnostima uz učešće najvećeg broja poslanika vladajuće većine i opozicije, kao i projektima koji doprinose daljem jačanju administrativnih kapaciteta Skupštine.